Shakshuka s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Znáte shakshuku? Je plná rajčat, fazolí, Ajvaru, doplněná o vejce a podává se s pečivem. Můžete si ji připravit v pikantnější či jemnější variantě – záleží, jak máte rádi.
Příprava
Nejprve si uvaříme fazole doměkka, které vaříme v nové vodě a solíme až před koncem vaření. V hluboké pánvi opečeme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli. Opékáme 2 minuty a přidáme prolisovaný česnek a papriky nakrájené na kostičky. Až zelenina změkne, přidáme krájená rajčata, Ajvar a vše spolu pár minut opékáme, dokud směs nezhoustne. Přidáme uvařené a scezené fazole a promícháme. Ve směsi si uděláme tři „díry“ a rozklepneme do nich vajíčka, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni alespoň 5 minut. Ke konci vaření posypeme nakrájenou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou. Podáváme s oblíbeným pečivem.
Rada: Tip: Kdo nemá rád pikantnější jídla, může použít Ajvar jemný.