Veganské chilli s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Kdo má rád pikantní pokrmy a veganskou stravu určitě ocení náš recept na veganské chilli. Když k tomu ještě přidáte náš Podravka Ajvar, o skvělou chuť je postaráno. Pochutnají si i zarytí masožravci.
Příprava
Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek. Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s Podravka krájenými rajčaty a Podravka Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.