Košíčky z filo těsta plněné rybou a zeleninou

Tyto velmi jednoduché košíčky z filo těsta plněné jemnou bílou rybou a zeleninou budou dokonalým doplňkem vaší sváteční večeře.

  • 50 min
Košíčky z filo těsta plněné rybou a zeleninou

Ingredience

  • 100 g mangoldu
  • 1 balení mraženého filo těsta (500 gramů)
  • 250 g filet z bílé ryby
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady do jídel
  • 30 g rozinek
  • 100 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sladké červené papriky
  • 100 g cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vaječný žloutek

Příprava

  1. Filo těsto vyválejte a nožem rozřežte na 8 čtverců o velikosti cca 9 x 9 cm. Do 4 z nich vykrojte do středu kolečko (jako při lineckém pečivu). Zbylé 4 plátky (bez vykrojeného kolečka) dejte na plech a potřete rozšlehaným žloutkem. Na takto připravené plátky položte ty s otvorem a pečte při teplotě 220 °C cca 15 minut.
  2. Nakrájejte sladkou papriku a cibuli na kostky. Osmahněte na 2 lžících olivového oleje, přidejte utřený česnek, na kostičky nakrájená rajčata, rozinky a jednu lžičku Podravka přísady. V případě potřeby přilijte trochu vody a restujte 10 - 15 minut nebo dokud není pokrm hotový. Přidejte nakrájený mangold a listy petržele a za stálého míchání povařte.
  3. Nakrájejte rybí filety na proužky a osmažte je na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte restovanou zeleninu a pokrm zamíchejte.

Servírování: Naplňte upečené košíčky z těsta připravenou směsí a servírujte.

Rada: Zkuste nakrájet cibuli na kroužky a poté ji posypejte solí. Zvýší se tím sladkost cibule. Cibuli osmahněte do příjemné zlaté barvy. Křupavé smažené cibulové kroužky budou vypadat nádherně. V kombinaci s rybami a zeleninou dosáhnete skvělé chuti.