Kuřecí stehna s cibulovou omáčkou
- Recept od coolinarika.com -Grilované kuře s výraznou omáčkou z cibule a hořčice, je správná volba pro milovníky šťavnatých pokrmů.
Příprava
Kuřecí stehna ze spodní strany nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla. Poté je posypeme kořenící směsi Podravka Natur na zlaté kuře a necháme 30 minut uležet. Maso opékáme na rozehřátém grilu asi 10-12 minut z každé strany. Mezitím co se maso griluje, si připravíme omáčku. Nadrobno nakrájenou cibulku podusíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme mouku, dobře promícháme a za stálého míchání pomalinku přiléváme mléko. Když se omáčka svaří, přidáme hořčici, přísadu do jídel Podravka Natur, sůl a další koření dle chuti. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Servírování: Podáváme s pečivem či lehkým zeleninovým salátem.
Rada: Before grilling chicken or other poultry, it is very important to make deep cuts in the meat to allow the heat to penetrate and cook the meat around the bone.