Krůtí maso se smaženou zeleninou (stir-fry)
- Recept od coolinarika.com -The technique of frying food in a very small amount of hot oil while stirring is specific to Chinese cuisine and wok dishes. Try out this ground turkey and vegetable stir-fry, which goes perfectly with Asian noodles or rice.
Příprava
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej, poté přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na vysoké teplotě asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte krůtí maso, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájenou mrkev a opékejte asi 7 minut, dokud maso nezíská barvu a zelenina není křupavá. Přidejte sójovou omáčku, zeleninovou pastu, prolisovaný česnek a míchejte, aby se vše propojilo. Poté přidejte cuketu nakrájenou na kostičky, růžičky brokolice, zamíchejte a přikryjte pánev, aby se brokolice spařila. Vařte asi 3 minuty nebo dokud brokolice nezměkne. Dochutíme solí a mletým černým pepřem. Podávejte ihned teplé s asijskými nudlemi nebo rýží.
Servírování: Serve hot with Asian noodles or rice.
Rada: Pokud nemáte rádi tvrdší brokolici, před použitím ji krátce blanšírujte.