Kuřecí prsa pečená v troubě
- Recept od coolinarika.com -Vychutnejte si lahodná šťavnatá kuřecí prsíčka ovoněná šalvějí a tymiánem, pečená v troubě s brambory.
Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky. Do hrnce s vroucí vodou přidáme sůl. Vaříme brambory 10 minut a poté je scedíme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a posypeme ze všech stran kořenící směsí Podravka Natur na zlaté kuře. Poté je vložíme do pekáče kůží nahoru. Uvařené brambory rozmístíme kolem kuřete. Máslo rozpustíme a přelijeme jím kuře. Brambory přelijeme bílým vínem a olivovým olejem. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, jemně nasekanou chilli papričku a šalvějové lístky. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 50 až 60 minut. Jakmile bude pokrm hotový, vytáhneme jej z trouby a necháme asi 10 minut odstát.
Servírování: Kuřecí prsa nakrájíme a podávámee s pečenými brambory.
Rada: Kuře můžete místo bílým vínem podlít také ciderem.