Rybí cartoccio s hráškem
- Recept od coolinarika.com -Připravujte rybu v netradiční kapse z pečicího papíru, která zachová veškerou chuť a vůni.
Příprava
Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžící Podravka přísady do jídel. Z pečícího papíru si připravíme kapsu. Papír potřeme olivovým olejem, položíte na něj filety, které pokryjeme cibulovými kroužky a citrónovou kůrou. Zakápneme olivovým olejem a zavřeme kapsu. Kapsu vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 10 minut. Mražený hrášek uvaříme ve 250 ml vroucí vody, do které přidáme nakrájenou cibuli a slepičí bujón. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Hrášek vytáhneme, přidáme máslo a v případě potřeby i trochu vody, v níž se hrášek vařil. Rozmixujeme ručním mixérem.
Servírování: Hrachovou kaši podáváme s pečenou rybou.
Rada: Cartoccio představuje způsob tepelného zpracování v papírovém sáčku (kapse). Hlavním cílem je vytvořit páru a zachovat vlhkost v potravinách. Tímto způsobem také udržujete intenzitu vůně a chuť pokrmu. Kapsu al cartoccio otevřete až při podávání, aby se příjemná vůně pokrmu uvolnila přímo před vámi v pravý čas.