Rybářská sádka
- Recept od coolinarika.com -Marinované filety z tresky v kombinaci s bramborami v husté a dušené omáčce - pro dokonalý požitek z ryb.
Příprava
Rybu nakrájejte na kousky, přidejte šťávu z jednoho citrónu, 1 lžičku Podravka přísady do jídel a 10 minut marinujte. Poté každý kus obalte v mouce. Na pánvi zahřejte olivový olej a ryby smažte cca 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Nakrájenou cibuli osmahněte na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte nakrájené brambory, špetku soli a zalijte vodou tak, aby brambory byly ponořeny. Vařte na mírném ohni po dobu cca 15 minut, nebo dokud nebude pokrm hotový. Na brambory položte smažené ryby a mletý česnek. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut. Krátce před dokončením přidejte víno a nasekanou petrželku.
Rada: Použijte velký mělký pekáč nebo holandskou troubu. Pokrm nemíchejte, ale čas od času nádobou silně zatřeste. Pokud dáváte přednost hustým pokrmům, rozmačkejte pár brambor vidličkou.