Rybářská sádka

Marinované filety z tresky v kombinaci s bramborami v husté a dušené omáčce - pro dokonalý požitek z ryb.

  • 60 min
Rybářská sádka

Ingredience

  • 1 polévková lžíce Podravka přísady do jídel
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 g cibule
  • 600 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 1 kg filet z tresky (nebo jiné ryby)

Příprava

  1. Rybu nakrájejte na kousky, přidejte šťávu z jednoho citrónu, 1 lžičku Podravka přísady do jídel a 10 minut marinujte. Poté každý kus obalte v mouce.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a ryby smažte cca 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Nakrájenou cibuli osmahněte na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte nakrájené brambory, špetku soli a zalijte vodou tak, aby brambory byly ponořeny. Vařte na mírném ohni po dobu cca 15 minut, nebo dokud nebude pokrm hotový. Na brambory položte smažené ryby a mletý ​​česnek. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut.
  3. Krátce před dokončením přidejte víno a nasekanou petrželku.

Rada: Použijte velký mělký pekáč nebo holandskou troubu. Pokrm nemíchejte, ale čas od času nádobou silně zatřeste. Pokud dáváte přednost hustým pokrmům, rozmačkejte pár brambor vidličkou.