Gyros salát

Ochuťte si gyros salát kořenící směsí Podravka na kebab a gyros a za chvíli máte na stole chutné a osvěžující jídlo.

  • 20 min
Gyros salát

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 čínské zelí
  • 1 hrnek sterilované kukuřice
  • 8 lžic jemného kečupu Podravka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 majonéza
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce kořenící směsí Podravka Natur grill classic
  • 1 zakysaná smetana

Příprava

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme olej a kořenící směs Podravka Natur na kebab a gyros. Promícháme a necháme cca 10 minut odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli a okurky.
  2. Kuřecí kousky restujeme na rozpáleném oleji 7 - 10 minut. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Majonézu, smetanu a prolisovaný česnek rozmícháme do hladka.
  4. Do mísy rozprostřeme maso (pokud máme trochu výpeku, můžeme jej dát s masem do mísy) a začneme postupně přidávat další vrstvy. Na maso dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na cibuli natřeme polovinu směsi s majonézou a přidáme nadrobno nakrájené okurky. Další vrstvu tvoří kečup posypaný kukuřicí a druhá polovina směsi s majonézou. Poslední vrstvou je čínské zelí natrhané na drobné kousky.
  5. Mísu s gyros salátem necháme v ledničce cca 30 minut vychladit.

Servírování: Podáváme chlazené.

Rada: Původně slovo gyros sloužilo k označení řeckého jídla složeného z odřezků masa pečeného na vertikálním grilu. Dnes však jako gyros označují i jídla připravené v podobném stylu ze stejných surovin.