Gyros salát
- Recept od coolinarika.com -Ochuťte si gyros salát kořenící směsí Podravka na kebab a gyros a za chvíli máte na stole chutné a osvěžující jídlo.
Příprava
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme olej a kořenící směs Podravka Natur na kebab a gyros. Promícháme a necháme cca 10 minut odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli a okurky. Kuřecí kousky restujeme na rozpáleném oleji 7 - 10 minut. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Majonézu, smetanu a prolisovaný česnek rozmícháme do hladka. Do mísy rozprostřeme maso (pokud máme trochu výpeku, můžeme jej dát s masem do mísy) a začneme postupně přidávat další vrstvy. Na maso dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na cibuli natřeme polovinu směsi s majonézou a přidáme nadrobno nakrájené okurky. Další vrstvu tvoří kečup posypaný kukuřicí a druhá polovina směsi s majonézou. Poslední vrstvou je čínské zelí natrhané na drobné kousky. Mísu s gyros salátem necháme v ledničce cca 30 minut vychladit.
Servírování: Podáváme chlazené.
Rada: Původně slovo gyros sloužilo k označení řeckého jídla složeného z odřezků masa pečeného na vertikálním grilu. Dnes však jako gyros označují i jídla připravené v podobném stylu ze stejných surovin.