Sladko-kyselé grilované špízy
- Recept od coolinarika.com -Krásně žlutě zbarvené grilované špízy posypte nadrobno nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, zalijte omáčkou vytvořenou z olivového oleje, medu a limetkové šťávy. Garantujeme vám, že tuto skvělou chuť si určitě zapamatujete.
Příprava
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a smícháme s marinádou připravenou z olivového oleje a Podravka Natur přísady do jídel. Vše dobře promícháme. Kostky masa napíchneme na špejle a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Takto připravené špízy přikryjeme a necháme 30 minut až 1 hodinu odležet. Marinované špízy grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu. Hotové špízy posypeme nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, pokapeme zálivkou z olivového oleje, medu, šťávy z 1/2 limetky a nastrouhané limetkové kůry. Špízy před podáváním necháme ještě 5 minut v teple odležet, aby se chutě pěkně propojily.
Servírování: Cover the kebabs and rest them for 5 minutes before serving.
Rada: Špejle před použitím namočte do vody, aby se během grilování nespálily.