Sladko-kyselé grilované špízy

Krásně žlutě zbarvené grilované špízy posypte nadrobno nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, zalijte omáčkou vytvořenou z olivového oleje, medu a limetkové šťávy. Garantujeme vám, že tuto skvělou chuť si určitě zapamatujete.

  • 30 min
Sladko-kyselé grilované špízy

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 1 lžíce medu
  • 1 svazek koriandru
  • 2 chilli papričky
  • 1 1 limetka
  • 3 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • olivový olej

Příprava

  1. Marinované špízy grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.
  2. Hotové špízy posypeme nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, pokapeme zálivkou z olivového oleje, medu, šťávy z 1/2 limetky a nastrouhané limetkové kůry. Špízy před podáváním necháme ještě 5 minut v teple odležet, aby se chutě pěkně propojily.
  3. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a smícháme s marinádou připravenou z olivového oleje a Podravka Natur přísady do jídel. Vše dobře promícháme.
  4. Kostky masa napíchneme na špejle a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Takto připravené špízy přikryjeme a necháme 30 minut až 1 hodinu odležet.

Servírování: Cover the kebabs and rest them for 5 minutes before serving.

Rada: Špejle před použitím namočte do vody, aby se během grilování nespálily.