Špízy z mletého telecího masa
- Recept od coolinarika.com -Kuličky z mletého masa spolu s cibulí napíchejte na špejli, podávejte s chutným Ajvarem a vychutnejte si výborné jídlo připravené pod širým nebem.
Příprava
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a Podravka Natur Chilli přísadou do jídla. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut. Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky. Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.
Servírování: Pro vyladění chuti podáváme s pikantním či jemným Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.
Rada: Na přípravu masových kuliček je nejlepší použít hruběji mleté maso, aby vám kuličky držely pohromadě.