Roládka z omelety s Ajvarovou pomazánkou
- Recept od coolinarika.com -Studenou roládu připravenou z omelety můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako svačinu. Toto jídlo vám určite zpříjemní už tak krásný den.
Příprava
Vejce vyklepneme do misky, přidáme trošku soli a dobře promícháme. Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran. Hotovou omeletu necháme vychladnout. Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným Ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí. Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.
Servírování: Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.
Rada: Pánev, ve které omeletu připravujeme, by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat, ale zároveň aby také byla dostatečně pevná.