Rolky z roštěnky se zeleninou

"Drapněte" první zeleninu, kterou uvidíte, zarolujte ji do plátku roštěnky a vychutnejte si chuť a vůni skvělého jídla.

  • 35 min
Rolky z roštěnky se zeleninou

Ingredience

  • 150 g zelených fazolek
  • 150 g mrkve
  • Podravka Ajvar k podávání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 75 ml červeného vína
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce kořenící směsi Podravka Natur grill classic
  • 800 g hovězí roštěnky
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na dlouhé proužky. Fazolky dobře očistíme.
  2. Nakrájenou mrkev a fazolky krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Zcedíme a necháme vychladnout.
  3. Hovězí roštěnou nakrájíme na užší a delší plátky a posypeme je kořenící směsí Podravka Natur grill classic.
  4. Na jednotlivé plátky položíme mrkev, fazolky a na nudličky nakrájenou a očištěmou papriku.
  5. Plátky srolujeme, zpevníme párátkem, aby se nerozpadly a obalíme v hladké mouce.
  6. Na grilovací pánev nalijeme olej a dobře jej zahřejeme. Připravené rolky grilujeme ze všech stran. Když jsou rolky růžové, podlijeme je červeným vínem a ješte chvíli grilujeme.
  7. Hotové rolky vložíme do mísy s víkem, přelijeme je výpekem, zakryjeme a necháme 5 - 10 minut odpočinout.

Servírování: Podáváme s pikantním Ajvarem, pečenými nebo vařenými bramborami a se salátem podle vaší chuti.

Rada: Můžete přidat libovolnou zeleninu nebo úplně nahradit divokým chřestem.