Pečená cizrna tří chutí
- Recept od coolinarika.com -Cizrna je skvělá díky vysokému obsahu bílkovin, sacharidů, vlákniny a také některých vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte ji zase trochu jinak – 3 hravé verze pro mlsné jazýčky.
Příprava
Cizrnu uvaříme podle návodu na obalu do měkka, poté scedíme, osušíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dokřupava. Takto připravenou cizrnu rozdělíme do třech misek, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Do každé misky přidáme koření podle ingrediencí a řádně promícháme, aby se chutě propojily.
Servírování: Podáváme jako zdravé mlsání k televizi či pro návštěvu, můžeme i přidat do salátu.
Rada: Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.