Pečená cizrna tří chutí

Cizrna je skvělá díky vysokému obsahu bílkovin, sacharidů, vlákniny a také některých vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte ji zase trochu jinak – 3 hravé verze pro mlsné jazýčky.

  • 55 min
Pečená cizrna tří chutí

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 480 g cizrny Lagris
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky sušené mateřídoušky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 3.verze
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého mletého pepře
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 2.verze
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1.verze
  • 1/2 lžičky kmínu

Příprava

  1. Cizrnu uvaříme podle návodu na obalu do měkka, poté scedíme, osušíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dokřupava.
  3. Takto připravenou cizrnu rozdělíme do třech misek, zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  4. Do každé misky přidáme koření podle ingrediencí a řádně promícháme, aby se chutě propojily.

Servírování: Podáváme jako zdravé mlsání k televizi či pro návštěvu, můžeme i přidat do salátu.

Rada: Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.