Pórková polévka s quinoou a cizrnou

Vychutnejte si lehce pikantní polévku s výbornou cizrnou a quinoou, která je považována za jednu ze superpotravin!

  • 35 min
Pórková polévka s quinoou a cizrnou

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 větší pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g cizrny Lagris (den předem namočené)
  • 2 lžičky kari
  • drcené chilli
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce quinoa bílá
  • 4 brambory
  • muškátový oříšek

Příprava

  1. Pokud budeme používat cizrnu sušenou, uvaříme ji předem podle návodu na obalu, propláchneme a pak se teprve pustíme do přípravy pórkové polévky.
  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 2 cm.
  3. Quinou dáme do hrnku a zalijeme cca 1 dcl vody a promícháme, aby byla zrnka ponořená - je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat.
  4. V kastrolu si rozpustíme máslo, dáme na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékáme. Pak zalijeme 0,8 l vroucí vody, přidáme namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a karí. Z cizrny slijeme tekutinu a pak cizrnu přidáme do hrnce.
  5. Vše společně necháme vařit 15 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ještě přejít varem. Ochutnáme a můžeme osolit a přikořenit, je-li třeba.