Pórková polévka s quinoou a cizrnou
- Recept od coolinarika.com -Vychutnejte si lehce pikantní polévku s výbornou cizrnou a quinoou, která je považována za jednu ze superpotravin!
Příprava
Pokud budeme používat cizrnu sušenou, uvaříme ji předem podle návodu na obalu, propláchneme a pak se teprve pustíme do přípravy pórkové polévky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 2 cm. Quinou dáme do hrnku a zalijeme cca 1 dcl vody a promícháme, aby byla zrnka ponořená - je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat. V kastrolu si rozpustíme máslo, dáme na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékáme. Pak zalijeme 0,8 l vroucí vody, přidáme namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a karí. Z cizrny slijeme tekutinu a pak cizrnu přidáme do hrnce. Vše společně necháme vařit 15 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ještě přejít varem. Ochutnáme a můžeme osolit a přikořenit, je-li třeba.