Žampiony zapečené s couscousem
- Recept od coolinarika.com -Všem milovníkům lehkých zeleninových jídel přejeme dobrou chuť!
Příprava
Žampiony očistíme a oddělíme nohy od kloboučků. Podle potřeby je nakrájíme, kloboučky necháme celé. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme sójovou omáčku, víno, žampiony a přikryté dusíme asi 10 minut. Poté žampiony vyjmeme tak, aby tekutina odkapala zpět do pánve. Omáčku si schováme. Vodu přivedeme k varu spolu s kostkou zeleninového bujónu. Do vroucího vývaru vsypeme couscous a necháme cca 5 – 10 minut za občasného promíchání nabobtnat. Poté vložíme couscous do pánve s omáčkou ze žampionů, přikryjeme a vaříme, dokud se tekutina neztratí. Pak jej smícháme s bylinkami, nožičkami ze žampionů a parmezánem. Lehce osolíme a opepříme kloboučky žampionů. Naplníme je směsí z couscousu. Žampiony plněné couscousem pečeme asi 10 minut v troubě, až náplň na vršku lehce zhnědne.
Rada: Chutná skvěle také s bulgurem Lagris.