Kuřecí prsa s citrónovým přelivem
- Recept od coolinarika.com -Kuře stokrát jinak. Obohaťte svůj jídelníček křehkým kuřecím s citrónovým přelivem.
Příprava
Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky. V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme kuřecí plátky a opékáme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme stranou. V misce rozmícháme mouku s trochou studené vody dohladka. Nalijeme ji do pánve, zalijeme vodou s kostkou slepičího bujónu, mícháme a vaříme 2 minuty. Přidáme zbývající citrónovou šťávu a cukr. Vše důkladně promícháme, zjemníme smetanou a krátce provaříme. Do pánve se směsí vložíme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.
Servírování: Podáváme s různými druhy rýží.
Rada: Chuť hotového pokrmu změníme, pokud smetanu na vaření nahradíme zakysanou smetanou.