Středomořské krekry s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Tyto slané sušenky si zamiluje každý, nejen děti. Můžete si je udělat dopředu a vytáhnout při příchodu nečekané návštěvy. Jen k tomu doděláte ten správný dip.
Příprava
Nejprve si smícháme tekuté ingredience (Ajvar, olej a voda) a za stálého míchání přisypeme suché (mouka, sůl, prášek do pečiva). Olivy nasekáme na menší kousky (můžeme i rozmixovat) a přidáme do těsta spolu se sýrem feta a rozmarýnem. Těsto opět řádně promícháme, nejlépe rukama a dáme ho uležet do ledničky cca na 1 hodinu, aby se nám lépe zpracovávalo. Troubu si rozehřejeme na 180°C. Těsto vytáhneme a rozválíme na tloušťku 0,5 cm a pomocí vykrajovátek tvoříme oblíbené tvar. Na plech dáme pečící papír, vykrájené těsto a pečeme cca 20 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout a poté podáváme s oblíbeným dipem.
Rada: Sušenky můžete skladovat ve sklenici či uzavíratelné misce a budete mít vždy po ruce ideální svačinku.