Koláč s Ajvarem, kozím sýrem a restovanou zeleninou
- Recept od coolinarika.com -Pokud máte rádi francouzské quiche, zamilujete si i tento slaný koláč. Je plný zeleniny, kozího sýra a hlavně Ajvaru. Co na něj říkáte?
Příprava
Mouku vsypeme do velké mísy, přidáme máslo nakrájené na kostky, vodu, sůl a řádně promícháme v tuhé těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme nejlépe 1 hodinu odpočívat. Mezitím si připravíme nádivku. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pár minut vypotit. Poté řádně osušíme ubrouskem a pokrájíme na kostičky. Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme zeleninu dozlatova. Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme a dáme na kulatý pekáč (o průměru cca 18cm) a ořízneme kraje. Polovinu zeleniny poklademe na těsto, přidáme Ajvar a posypeme kozím sýrem, poté proces opakujeme do využití všech surovin. Navrch dáme druhou část těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme solí. Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C po dobu asi 35 minut dozlatova. Necháme lechce vychladnout (lépe se krájí) a podáváme.
Servírování: Podáváme teplé i zastudena.