Cizrnový salát s grilovanou kukuřicí a Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Pokud jste již přejezení grilovaného masa, vyzkoušejte tento salát s grilovanou zeleninou a cizrnou. Když jej doplníte o Ajvar, dostanete zdravou pochoutku.
Příprava
Cizrnu si den předem namočíme na cca 8 hodin (či přes noc) ve vodě. Druhý den vaříme v nové vodě do měkka. Vychladlou cizrnu dáme do misky, osolíme, přidáme sladkou papriku a zakápneme olivovým olejem. Pořádně promícháme a dáme péct do trouby na 180°C cca 45 min. Mezitím si nakrájíme cuketu na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K cuketě přidáme kukuřici a prohřejeme. V misce smícháme upečenou cizrnu s opečenou zeleninou a přidáme pár lžic Ajvaru. Před podáváním ozdobíme nasekanou bazalkou.
Rada: Výborné teplé i zastudena.