Polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s játrovými knedlíčky jistě zdomácněla i ve vaší kuchyni. Když jde o nedělní oběd nebo o sváteční událost, bude tato polévka dokonalým úvodem k tomu, co bude následovat.

  • 45 min
Polévka s játrovými knedlíčky

Ingredience

  • 1 l vývaru z masa (příp. 2 kostky hovězího bujónu Podravka)

Na játrové knedlíčky

  • 200 g hovězích jater
  • 2 lžičky Podravka přísady do jídel
  • 1 lžičky pepře
  • 1 lžičky sušené majoránky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 40 g cibule
  • 20 g másla
  • 250 - 300 ml mléka
  • 120 g staršího pečiva nebo bílého chleba
  • 2 vejce

Příprava

  1. Hovězí játra očistěte a potom umelte na masovém mlýnku.
  2. Starší pečivo nakrájejte na kostičky, přelijte mlékem a nechte stát asi 10 - 15 minut, potom sceďte.
  3. Na másle krátce orestujte nakrájenou cibuli a vychlaďte. Do hlubší nádoby dejte připravená játra, pečivo, rozmíchaná vejce, pepř, majoránku, petrželku, orestovanou cibuli a Podravka přísadu.
  4. Vše dobře promíchejte a podle potřeby přidejte 2 - 3 lžíce strouhanky a nechte asi 10 - 15 minut odpočinout.
  5. Tvořte knedlíčky střední velikosti a vařte je v mírně osolené vroucí vodě asi 15 minut. Uvařené knedlíčky podávejte v horké hovězí polévce. Polévku můžete připravit také s hovězí kostkou tak, že do litru vroucí vody dáte 2 kostky hovězího bujónu a vaříte pět minut.

Servírování: Cooked balls serve in a hot beef soup.

Rada: The soup can be prepared with Beef Bouillon Cube so that you add two cubes in a liter of boiling water and cook for five minutes.