Polévka s játrovými knedlíčky
- Recept od coolinarika.com -Polévka s játrovými knedlíčky jistě zdomácněla i ve vaší kuchyni. Když jde o nedělní oběd nebo o sváteční událost, bude tato polévka dokonalým úvodem k tomu, co bude následovat.

Příprava
Hovězí játra očistěte a potom umelte na masovém mlýnku. Starší pečivo nakrájejte na kostičky, přelijte mlékem a nechte stát asi 10 - 15 minut, potom sceďte. Na másle krátce orestujte nakrájenou cibuli a vychlaďte. Do hlubší nádoby dejte připravená játra, pečivo, rozmíchaná vejce, pepř, majoránku, petrželku, orestovanou cibuli a Podravka přísadu. Vše dobře promíchejte a podle potřeby přidejte 2 - 3 lžíce strouhanky a nechte asi 10 - 15 minut odpočinout. Tvořte knedlíčky střední velikosti a vařte je v mírně osolené vroucí vodě asi 15 minut. Uvařené knedlíčky podávejte v horké hovězí polévce. Polévku můžete připravit také s hovězí kostkou tak, že do litru vroucí vody dáte 2 kostky hovězího bujónu a vaříte pět minut.
Servírování: Cooked balls serve in a hot beef soup.
Rada: The soup can be prepared with Beef Bouillon Cube so that you add two cubes in a liter of boiling water and cook for five minutes.