Kuřecí ragú

  • 100 min
  • Středně náročné
Kuřecí ragú

Ingredience

  • 6-8 vykostěných kuřecích stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku Podravka
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 800 g krájených rajčat Podravka
  • Sůl a mletý pepř

Příprava

  1. Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme kuře z každé strany (asi 5 minut), dokud nezezlátne.
  2. Kuře vyjmeme na talíř a dáme stranou.
  3. Do stejné pánve přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a nakrájený celer, promícháme a opékáme za občasného míchání 10-15 minut.
  4. K zelenině přidáme nahrubo nakrájený česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme rajčatový protlak a cibulovou pastu a ohříváme 2-3 minuty.
  5. Zvýšíme teplotu, zalijeme vínem a přidáme tymián. Za stálého míchání vaříme, dokud se víno téměř úplně nevstřebá. Přidáme bobkové listy, nakrájená rajčata, vývar a kuřecí maso.
  6. Přivedeme k varu a poté snižíme teplotu na minimum. Pánev částečně zakryjeme poklicí a vaříme za občasného míchání 35-45 minut. Kuře opatrně přendáme na talíř nebo prkénko.
  7. Pomocí 2 vidliček natrháme maso na kousky velikosti sousta. Natrhané kuře vratíme do pánvé s ragú. Promícháme, aby se vše spojilo.
  8. Kuřecí ragú podáváme např. s polentou.

Rada: Místo smetany na vaření můžete použít i plnotučnou zakysanou smetanu.