Bílá treska

Proč o letošním Silvestru nezkusit snadný recept s bílou treskou? Ochutnejte třeba hustou polévku s kousky této vynikající ryby.

  • 120 min
Bílá treska

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 1 celá sušená treska, asi 500 g
  • 1 polévková lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 150 ml olivového oleje
  • celý černý pepř
  • sušený bobkový list
  • svazek petrželky
  • ½ stroužku česneku
  • 1 cibule (100 gramů)

Příprava

  1. Sušenou tresku bez ocasu a ploutví jemně poklepejte paličkou, aby se urychlil proces namáčení a vložte alespoň na dva dny do nádoby s dostatečným množstvím vody. Vodu během dne několikrát vyměňte.
  2. Takto připravenou tresku pak vařte s nakrájenou cibulí, celým pepřem, česnekem, bobkovým listem a Podravka Natur přísadou do jídel dokud tzv. nepůjde od kosti. Tresku vyjměte a až vychladne, opatrně odstraňte kosti i kůži.
  3. Brambory nakrájené na kostky uvařte ve vývaru, který vám zůstal z vaření tresky.
  4. Uvařené brambory přidejte k tresce, v případě potřeby i s trochou vývaru a promíchejte. Přidejte česnek, nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme, aby se ryba rozpadla na kousky.
  5. Na závěr přidáme mléko a vše společně ještě krátce povaříme.

Servírování: Připravenou tresku podáváme jako předkrm teplou nebo studenou s toustem.

Rada: Prsty z uvařené tresky odstraňte kosti a kůži. Malým ostrým nožem odstraňte tmavé skvrny, aby ryby a polévka zůstaly bílé.