Karbanátky z mletého masa s Ajvarem

  • 45 min
Karbanátky z mletého masa s Ajvarem

Ingredience

  • 3 vejce
  • 5 lžic mouky
  • 150 ml vody
  • 50 ml (olivového) oleje
  • 2-3 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička granulované cibule
  • 1 lžička (himálajské) soli
  • 1 polévková lžíce nasekané, čerstvé petrželky
  • 500 g mletého masa

Ingredience k podávání:

  • 1 cuketa
  • 1 polníček
  • 1 zelené olivy
  • 1 feta sýr
  • 1 cherry rajčata
  • 1 okurka

Příprava

  1. Do mísy vložíme mleté maso, vejce, vodu, olivový olej, mouku, česnek a cibuli, sůl, Ajvar a jemně nasekanou petrželku, vše dobře promícháme a necháme přibližně půl hodiny v lednici.
  2. Do pánve nelijeme trochu olivového oleje, až se rozpálí, položíme do pánve karbanátky.
  3. Trochu je zploštíme vidličkou a pečeme z obou stran několik minut, tj. dokud nezhnědnou.
  4. Upečené karbanátky dáme na kuchyňský papír (k vysušení přebytečného oleje) a pak podáváme.
  5. Karbanátky servírujeme s grilovanou cuketou, cherry rajčaty, polníčkem, sýrem feta, olivami, okurkou, opečeným pečivem… a hodí se také mrkvová polévka nebo vařená kukuřice s máslem.

Servírování: Karbanátky ohřívané další den jsou stejně dobré jako čerstvé...