Příprava
Předehřejeme troubu na 200 °C a velký plech vyložíme papírem na pečení. Listové těsto rozbalíme na list papíru na pečení - čerstvé nebo rozmražené. Pokusíme se vytvarovat čtvercový tvar, při válcování použijeme trochu mouky, aby se nám těsto nelepilo. Celé těsto natřeme tenkou vrstvou Ajvaru, spodní polovinu posypeme strouhaným sýrem. Přeložíme horní polovinu, tu bez sýra, přes spodní část (nejjednodušší je to s papírem na pečení) a stlačíme dlaněmi, aby se všechno spojilo. Je-li to nutné, ořízneme okraje, abychom získali co nejpravidelnější obdélník, a pak těsto nakrájíme na pásy o tloušťce asi 1,5 cm. Srolujeme každý proužek otočením konců v opačném směru, umístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a podle potřeby posypeme kořením – hodí se například kmín či sezam. Pečeme asi 20 minut, tj. dokud tyčinky nezískají pěknou barvu a „nenapuchnou“. Podáváme teplé nebo studené. Dobrou chuť!