Zeleninové rizoto natural
- Recept od coolinarika.com -Receptů na různá rizota existuje nespočet. Neobvyklou variantu získáte kombinací rýže natural, pohanky a ochucených krájených rajčat.
Příprava
Rýži natural vaříme v osolené vodě na mírném ohni minimálně 25 minut. Když je rýže měkká, odstavíme ji z ohně a přebytečnou vodu slijeme. Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody, necháme povařit a odstavíme. Asi po 30 minutách scedíme. Nadrobno nakrájenou cibulku dusíme spolu s mrkví na oleji při nízké teplotě přibližně 5 minut. Přidáme papriku, promícháme, přidáme krájená rajčata a dusíme, dokud mrkev nezměkne. Do takto připraveného základu vmícháme uvařenou rýži a pohanku. Vše společně na mírném ohni prohřejeme, v případě potřeby podlijeme zeleninovým vývarem. Nakonec vmícháme tofu a cuketu nakrájené na malé kostičky a následně vše ještě 2 minuty podusíme.
Servírování: Rizoto podáváme teplé ozdobené čerstvými bylinkami.