Cuketa v listovém těstě
- Recept od coolinarika.com -Recept typický pro tureckou kuchyni vás okouzlí svou netradiční zajímavou chutí. Využijte listové těsto jinak než na přípravu štrůdlu.
Příprava
Cuketu oloupeme, nastrouháme, trochu osolíme a scedíme. Přidáme mléko, mouku, Podravku, olej, tvaroh, nakrájený kopr, sekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. V hluboké nádobě připravíme omáčku z vajec, mléka a jogurtu. Na vál rozprostřeme tři pláty těsta, které potřeme připravenou omáčkou. Část omáčky necháme na potření hotových závinů. Na natřené pláty rozložíme zbývající pláty, na ně rozprostřeme náplň z cuket a zavineme do tří závinů. Záviny rozložíme na vymazaný plech, potřeme je zbytkem omáčky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut.
Servírování: Cuketu v listovém těstě nakrájejte na tenké plátky a podávejte jako teplý předkrm.
Rada: Tento pokrm můžete připravit ve formě malých závinů. Toto jídlo je možné zmrazit Zmrazení: Jídlo připravíme podle receptu až do bodu tepelného zpracování, tzn. pečení. Poté každý ze třech závinů vložíme do samostatného sáčku a zamrazíme. Rozmrazení: Zamražené záviny vložíme na vymazaný plech a pečeme ji při teplotě 180°C přibližně 50 minut. Trvanlivost: 60 dní.