Plněný pstruh na grilu

Kvalitní bílé maso ze pstruha se skvěle doplňuje se šťavnatou nádivkou z jablek. Pochutnejte si na lehkém, zdravém a přitom zároveň velmi chutném jídle.

  • 30 min
Plněný pstruh na grilu

Ingredience

  • 2 mladé cibulky
  • 4 pstruzi (asi 1 kg)
  • Podravka Ajvar
  • 30 g zelených oliv
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • olivový olej
  • černé koření
  • sůl
  • 1 malá lžička Podravka Natur přísada do jídel Středomořská
  • citrónové šťávy másla
  • 1 malá lžička citrónové šťávy
  • 200 g strouhaných jablek

Příprava

  1. Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme.
  2. Osušené pstruhy natřeme zevnitř i zvenku Podravka Natur přísadou do jídel Střemořskou.
  3. Náplň připravíme tak, že na másle upražíme nakrájenou mladou cibulku, přidáme nastrouhaná jablka a krátce podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
  4. Posolíme, okořeníme a přidáme citrón. Pstruhy naplníme náplní a propíchneme párátky, aby nám náplň nevytekla.
  5. Natřeme olivovým olejem. Pečeme na grilu nebo teflonové pánvi na středním ohni z obou stran.
  6. Z upečené ryby odstraníme párátka. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené olivy a limetkovou šťávu.

Servírování: Upečené pstruhy polijeme rozehřátým máslem a podáváme s ajvarem.

Rada: Rybu během pečení na grilu několikrát posuneme, aby se nepřichytila. Otočíme ji pouze jednou a to až se úplně oddělí od mřížky grilu.