Plněný pstruh na grilu
- Recept od coolinarika.com -Kvalitní bílé maso ze pstruha se skvěle doplňuje se šťavnatou nádivkou z jablek. Pochutnejte si na lehkém, zdravém a přitom zároveň velmi chutném jídle.
Příprava
Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme. Osušené pstruhy natřeme zevnitř i zvenku Podravka Natur přísadou do jídel Střemořskou. Náplň připravíme tak, že na másle upražíme nakrájenou mladou cibulku, přidáme nastrouhaná jablka a krátce podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Posolíme, okořeníme a přidáme citrón. Pstruhy naplníme náplní a propíchneme párátky, aby nám náplň nevytekla. Natřeme olivovým olejem. Pečeme na grilu nebo teflonové pánvi na středním ohni z obou stran. Z upečené ryby odstraníme párátka. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené olivy a limetkovou šťávu.
Servírování: Upečené pstruhy polijeme rozehřátým máslem a podáváme s ajvarem.
Rada: Rybu během pečení na grilu několikrát posuneme, aby se nepřichytila. Otočíme ji pouze jednou a to až se úplně oddělí od mřížky grilu.