Vepřová krkovice v marinádě z Ajvaru
- Recept od coolinarika.com -Krkovička naložená v Ajvaru s česnekem a bylinkami? Vynikající v kombinaci s grilovanou zeleninou.
Příprava
Do misky dáme nadrobno pokrájený česnek s posekaným rozmarýnem, tymiánem a nakráje-né maso na 1cm plátky. Přidáme půl skleničky Ajvaru, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a řádně promícháme. Necháme chvíli uležet. Veškerou zeleninu pokrájíme na větší kostky, dáme do misky, přidáme olivový olej, osolíme a opepříme. Grilujeme 4-6 minut z každé strany, dokud nebudou na obou stranách lehce při-pečené a lehce zkaramelizované. Maso grilujeme z každé strany cca 6 minut dle jeho výšky. Ugrilované maso pokrájíme na plátky, posypeme bylinkami a podáváme.