Kuřecí maso s pórkem

Lehké kuřecí maso s bylinkami je naším typem na další velmi lehké jídlo, které může obohatit váš jídelníček. Zkuste použít netradiční propojení chuti pórku a bílého vína.

  • 30 min
Kuřecí maso s pórkem

Ingredience

  • 2 lžičky Podravky Natura kuře s bylinkami
  • 600 g kuřecího masa
  • 100 ml smetany na vaření
  • 100 ml zakysané smetany
  • 150 ml bílého vína
  • 400 g nakrájeného pórku (bílé i zelené části)
  • 20 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
  2. Smíchejte Podravku Natura kuře s bylinkami s olivovým olejem. Do marinády vložte maso a nechejte marinovat 30 minut v chladu.
  3. Do rozehřátého másla vložte marinované maso a smažte, dokud nezezlátne.
  4. Smíchejte s pórkem nakrájeným na kolečka a krátce opražte. Zalijte vínem a duste přibližně 15 minut.
  5. Na závěr přidejte zakysanou smetanu smíchanou se smetanou na vaření, odstavte z ohně.

Servírování: Jako přílohu vám doporučujeme podávat bramborovou kaši nebo domácí bramborové kroketky.

Rada: Pokud chcete pokrm ještě více ozvláštnit, přidejte do směsi před koncem vaření loupané mandle.