Houbová podzimní polévka

  • 55 min
Houbová podzimní polévka

Ingredience

  • 600 ml masového či zeleninového vývaru
  • 600 g lesních hub
  • sůl a pepř
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur
  • 8 snítek tymiánu
  • hrst hladkolisté petržele
  • 25 g hladké mouky
  • 100 g plátkové slaniny
  • 1 velkou cibuli
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 30 g másla
  • lžičku a půl sladké papriky

Příprava

  1. Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky.
  2. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět.
  3. Přidejte také slaninu a opečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou zcela hotové.
  4. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu.
  5. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody.
  6. Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a česnekovou pastu Podravka Natur, a ještě minutku povařte, případně dochuťte další solí a pepřem.
  7. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu.