Příprava
Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět. Přidejte také slaninu a opečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou zcela hotové. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody. Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a česnekovou pastu Podravka Natur, a ještě minutku povařte, případně dochuťte další solí a pepřem. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu.