Nadívaná krůta
- Recept od coolinarika.com -Pečená krůta je tradičním pokrmem, který se hodí snad na každou sváteční tabuli. Když je navíc krůta plněná ingrediencemi jako jsou fíky, píniové oříšky a jedlé kaštany, ani ten největší gurmán neodolá.
Příprava
Vykuchanou a omytou krůtu potřete zevnitř i zvenčí lžící Podravky, zevnitř také citronovou šťávou. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, nadrobno nakrájená játra, propláchnutou rýži a lžíci Podravky. Vše dohromady asi 15 minut poduste a potom nechte vychladnout. Vychlazenou dušenou směs okořeňte skořicí, hřebíčkem a pepřem, přidejte rozmačkané kaštany a fíky. Nakonec přidejte opražené piniové oříšky, rozkvedlané vejce a vše dobře promíchejte. Podle chuti můžete nádivku ještě dosolit. Nádivkou naplňte krůtu (otvory upevněte párátky) a vložte ji na pekáč. Zahřejte zbylý olej, přelijte na krůtu a pečte v zahřáté troubě na 180-200°C asi 3-4 hodiny. Pečenou krůtu nechte trochu vychladnout (asi 10 minut), a poté rozporcujte.
Servírování: Nádivku podávejte jako přílohu k masu.
Rada: Touto nádivkou můžete plnit krůtí prsa a připravit tak nadívanou roládu.