Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

Jemná ryba v kombinaci se sladkou a pikantní tomatovou omáčkou podávaná s těstovinami a strouhaným sýrem: exploze vynikajících barev a chutí.

  • 45 min
Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 1 krájená rajčata Podravka (400 g)
  • 400 g mořského ďasa
  • 50 g parmazánu, strouhaného
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, nakrájené
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 200 g těstovin Pappardelle nebo Fettucine
  • 1 chilli paprička
  • 100 g cibule

Příprava

  1. Na rozehřátém olivovém oleji osmahněte cibulku tzv. dosklovata. Přidejte utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka a vše společně orestujte.
  2. Přidejte krájená rajčata, cukr, nakrájenou bazalku a Podravka přísadu. Vše společně povařte po dobu 15 - 20 minut. Dle potřeby přidejte trochu vody.
  3. Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny slijte a promíchejte s trochou olivového oleje.
  4. Mořského ďasa nakrájeného na steaky, orestujte na rozehřátém olivovém oleji a poté jej přidejte do připravené omáčky. Vše společně krátce povařte.

Servírování: Mořského ďasa servírujte na rajčatové omáčce s uvařenými těstovinami. Na závěr posypte strouhaným parmazánem.

Rada: Pro plnou chuť a vůni steak z mořského ďasa pokapejte šťávou z jednoho citronu ještě před smažením.