Podzimní zeleninové ragú s fazolemi

Skvěle vyvážené podzimní jídlo plné chutné zemité zeleniny s bylinkami a luštěninou.

  • 40 min
Podzimní zeleninové ragú s fazolemi

Ingredience

  • 200 g dýně
  • 200 g cukety
  • 1 cibule
  • 200 ml pasírovaných rajčat Podravka
  • 1 konzerva fazolí
  • olej na restování
  • sůl a pepř
  • bylinky k dokončení
  • pečivo k podávání
  • 1 lžička česnekové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. V kastrolu nejprve osmahněte na oleji drobně nakrájenou cibulku, po zarestování přidávejte zeleninu podle tvrdosti. Dýni, cuketu nakrájejte na stejně velké kousky a po krátkém zarestování vše zalijte pasírovanými rajčaty, osolte a nechte pod poklicí jen velmi zvolna několik minut dusit.
  2. Zelenina by v ragú by měla být křehká na skousnutí křupavá. Když dostatečně změkne, přidejte slité fazole. Nyní přidejte podle chuti kořenící česnekovou pastu Podravka Natur, já dala jednu lžičku do pokrmu při vaření a jednu menší při servírování přímo na talíř.
  3. Na závěr posypte nasekanou petrželkou, můžete také přikořenit čerstvě mletým pepřem nebo vločkami chilli. Podávejte s oblíbeným pečivem.