Srnčí v marinádě
- Recept od coolinarika.com -Maso nakrájené na kostky naložíme a necháme přes noc odležet. Mimo to, že maso změkne a marináda potlačí specifickou vůni zvěřiny, marináda nám poslouží i na podlévání masa při dušení. Úsporné a výsledek velice chutný.
Příprava
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, celer a petržel nastrouháme. Vložíme do vody s octem, červeným vínem, bobkovým listem, česnekem, pepřem, Podravka Natur přísadou Chilli. Vše povaříme a následně vychladíme. Zvěřinu nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou marinádou a přes noc necháme na chladném místě. Marinádu scedíme. Na rozpálený olej přidáme maso se zeleninou a podusíme. Maso dusíme, dokud nezměkne, průběžně jej podléváme marinádou (cca 1,5 hodiny). Když maso změkne, přidáme koncentrovaný rajčatový protlak a prosseco.
Servírování: Podáváme teplé s vařenými haluškami nebo bramborovými noky.
Rada: Pokud máte rádi omáčku sladší, můžete během dušení přidat několik švestek, fíků nebo lžíci cukru.