Středomořská ciabatta

  • 20 min
  • Jednoduché
Středomořská ciabatta

Ingredience

  • 1 lžička cibulové pasty Podravka Natur
  • 120 ml olivového oleje
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 ciabatta nebo velká bageta (asi 400 g)
  • 25 g strouhaného parmezánu
  • 100 g mozzarelly

Příprava

  1. Cibulovou pastu smícháme s olivovým olejem, přidáme trochu soli, mletého černého pepře, oregana a tymiánu. Necháme pár minut odstát.
  2. Ciabattu podélně rozřízneme a potřeme připravenou směsí.
  3. Posypeme parmezánem a nastrouhanou mozzarellou.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a ciabatta nezezlátne.
  5. Podáváme teplé.

Rada: Ciabattu můžeme také nakrájet na tenké plátky a dochutit jednotlivě.Skvěle chutná také ve variantě s česnekovou pastou Podravka Natur.