Středomořská ciabatta

  • 20 min
  • Jednoduché
Středomořská ciabatta

Ingredience

  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžička cibulové pasty Podravka Natur
  • Sůl a mletý pepř
  • 100 g mozzarelly
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 1 ciabatta nebo velká bageta (asi 400 g)
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana

Příprava

  1. Česnekovou pastu smíchejte s olivovým olejem, přidejte trochu soli, mletého černého pepře, oregana a tymiánu. Nechte pár minut odstát.
  2. Ciabattu podélně rozřízněte a potřete připravenou směsí.
  3. Posypte parmazánem a nastrouhanou mozzarellou.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a ciabatta nezezlátne.
  5. Podávejte teplé.

Rada: Ciabattu můžete také nakrájet na tenké plátky a dochutit jednotlivě. Skvěle chutná také ve variantě s česnekovou pastou Podravka Natur.