Paella

Kdo by nemiloval tuhle španělskou perlu: krevety, mušle, olivy a rýže, ochucené šafránem a kurkumou. Udělejte si radost a dopřejte si trochu exotiky na talíři.

  • 65 min
Paella

Ingredience

  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • citron a kopr na ozdobu
  • 400 g rýže kulatozrnné natural Lagris
  • 8 dl slepičího vývaru
  • špetku šafránu
  • lžičku kurkumy
  • lžičku mleté papriky
  • 1 plechovku hrášku
  • 1 plechovku černých oliv
  • 2 rajčata
  • 3 barevné papriky
  • 250 g plody moře
  • 1 cibuli

Příprava

  1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kousky nakrájené plody moře. Propečeme a přidáme nakrájené papriky, rajčata, celé olivy a hrášek. Restujeme asi 3 minuty, přidáme mletou papriku, kurkumu a šafrán. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni za občasného míchání asi 10 minut.
  2. Mezitím ve slepičím vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu. Přebytečnou vodu slijeme. Rýži smícháme s obsahem pánve a dáme ještě na cca 25 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem.
  3. Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.

Servírování: Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.