Paella
- Recept od coolinarika.com -Kdo by nemiloval tuhle španělskou perlu: krevety, mušle, olivy a rýže, ochucené šafránem a kurkumou. Udělejte si radost a dopřejte si trochu exotiky na talíři.
Příprava
V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kousky nakrájené plody moře. Propečeme a přidáme nakrájené papriky, rajčata, celé olivy a hrášek. Restujeme asi 3 minuty, přidáme mletou papriku, kurkumu a šafrán. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni za občasného míchání asi 10 minut. Mezitím ve slepičím vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu. Přebytečnou vodu slijeme. Rýži smícháme s obsahem pánve a dáme ještě na cca 25 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem. Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.
Servírování: Před podáváním zdobíme citronem a nasekaným koprem.