Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem
- Recept od coolinarika.com -Hledáte tip na lehké a vydatné jídlo? Nadýchaná rýže basmati, lehounce křupavá cizrna, čerstvý špenát a voňavé bylinky jsou tou pravou kombinací. Uprostřed pracovního týdne si na ní pochutnáte jen tak. O víkendu z ní uděláte neodolatelnou přílohu ke kousku šťavnatého masa. Zkrátka jídlo pro každou příležitost!
Příprava
Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu. Až je cizrna hotová, dáme vařit rýži. Opět se držíme návodu na balení. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme k ní špenátové listy, kari a cizrnu. Důkladně promícháme, aby se cizrna propojila se všemi ingrediencemi. Dochutíme solí a pepřem. Do pánve přidáme rýži, zakápneme olivovým olejem a vše promícháme. Přímo na talíři pak ozdobíme bylinkami.