Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem

Hledáte tip na lehké a vydatné jídlo? Nadýchaná rýže basmati, lehounce křupavá cizrna, čerstvý špenát a voňavé bylinky jsou tou pravou kombinací. Uprostřed pracovního týdne si na ní pochutnáte jen tak. O víkendu z ní uděláte neodolatelnou přílohu ke kousku šťavnatého masa. Zkrátka jídlo pro každou příležitost!

  • 25 min
Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem

Ingredience

  • 200 g rýže basmati Lagris
  • 200 g cizrny Lagris
  • 1 polévkovou lžíci nasekané petrželky nebo koriandru
  • sůl a pepř
  • 1 polévkovou lžíci kari
  • 2 šálky špenátových listů
  • 1 cibuli nakrájenou najemno
  • olivový olej

Příprava

  1. Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu.
  2. Až je cizrna hotová, dáme vařit rýži. Opět se držíme návodu na balení.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme k ní špenátové listy, kari a cizrnu. Důkladně promícháme, aby se cizrna propojila se všemi ingrediencemi.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Do pánve přidáme rýži, zakápneme olivovým olejem a vše promícháme. Přímo na talíři pak ozdobíme bylinkami.