Rýže natural s trojbarevnou zeleninou a kuřecími prsíčky
- Recept od coolinarika.com -Neskutečně jednoduchá příprava a přitom tak rafinovaná chuť! Kuřecí prsa s trojbarevnou zeleninou a rýží s obilovinami vám na talíři rozehrají letní pohodu. A co je ještě lepší než chuť téhle speciality? Že ji můžete podávat zatepla i zastudena.
Příprava
Rýži natural dáme vařit podle návodu na obalu. Na kostičky si nakrájíme cibuli, mrkev, celer a cuketu. Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme mrkev a celer, dobře promícháme a vše zalijeme vývarem. Snížíme pod pánví teplotu a zeleninu pomalu dusíme pod pokličkou. Jakmile mrkev s celerem změknou, přidáme cuketu a celá kuřecí prsa. Přiklopíme a pokračujeme v pomalém dušení. Když jsou prsa měkoučká, vyndáme je, natrháme na malé kousky a vložíme zpět. Uvařenou rýži natural přisypeme k zelenině do pánve, důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekaný kopr, a vše zase promícháme. Podáváme rovnou zatepla, skvěle nám ale bude chutnat i na druhý den zastudena.
Rada: Pro zvýraznění netradiční chuti můžete jídlo na talíři zakápnout citronem.