Polštářky s Ajvarem a olivami
- Recept od coolinarika.com -Křupavé listové těsto s vynikajícím Ajvarem a olivami - to je dokonalá kombinace na svačinku pro děti či nečekanou návštěvu.
Příprava
Troubu si rozpálíme na 220 °C. Listové těsto si rozválíme na plát tenký asi 3 mm a rozkrojíme ho na dvě poloviny. Ajvar smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme oregano a prolisovaný česnek a touto směsí potřeme jednu polovinu těsta. Pak ji ostrým nožem nakrájíme na čtverce o hraně asi 5 cm. Fetu nakrájíme na malé kostičky, olivy posekáme nahrubo a poklademe na střed těsta potřeného Ajvarem. Druhou část těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem. Pokrájíme na stejné čtverečky a zakryjeme jimi ty s Ajvarem. Okraje nestlačujeme, naopak je pěkné, když je po upečení vrstva náplně viditelná a horní čtverec vytváří jen takovou “čepičku”. Takto připravené těsto poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby a upečeme do zlatova, bude to trvat tak 15 minut. Pokud při pečení některý z vrchních čtverců sklouzl na stranu, po vyndání z trouby (dokud je pečivo horké) ho snadno vrátíme do původní polohy. Jsou výborné teplé i za studena.
Rada: Jsou výborné teplé i za studena.