Jemný houbový guláš
- Recept od coolinarika.com -Inspiraci na tento houbový guláš jsme nalezli na slovinském statku "Jelenov greben", na kterém se pěstují výborné žampiony. Nechte se inspirovat také.
Příprava
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nasekáme. Na zahřátém oleji opečeme slaninu, cibuli a potom mrkev. Poté přidáme scezené a nakrájené sušené hříbky a houby. Dobře opečeme, zaprášíme Podravkou a vše dusíme podle potřeby za stálého podlévání horkou vodou. Když houby napůl změknou, přidáme bobkový list, celerovou nať, majoránku, osolíme a pokračujeme v pomalém vaření. Před koncem guláš okořeníme. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody, přidáme kysanou smetanu, nasekaný česnek, petržel a trochu vinného octa. Brambory uvaříme zvlášť, rozmačkáme je a vmícháme do guláše.
Servírování: Podáváme s bramborovou kaší nebo zvlášť uvařenými bramborami, které nakrájíme na kostky a vmícháme do guláše.
Rada: Pokud jste houbový guláš už jednou vyzkoušeli, zkuste vyměnit brambory za houskový knedlík.