Kachna s noky

Již jste zažili situaci, kdy jste zkoušeli cizincům popsat “mlince” – noky. A jistě jste došli k závěru, že nejlépe jim to vysvětlíte – ochutnáním! Když je k nim ještě šťavnatá pečeně s křupavou kůrčičkou….

  • 180 min
Kachna s noky

Ingredience

Na přílohu

  • 350 g noků
  • 1 lžička soli

Na namazání

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa

Příprava

  1. Očistěnou kachnu potřete zvenku i zevnitř Podravkou. Kachnu dejte do pekáče a vložte do ní jablko. Přelijte ji zahřátým olejem, podlijte asi 50 ml vody a pečte v zahřáté troubě na 180°C 2, 5 – 3 hodiny. Během pečení kachnu podlévejte vypečeným tukem a trochou vody.
  2. Smíchejte med s olejem a octem a touto směsí kachnu před koncem pečení (asi 30 minut) namažte. Pečenou kachnu vyjměte a z pekáče slijte přebytečný tuk.
  3. Noky uvařte v osolené vodě, sceďte a smíchejte se zbylou šťávou, ve které se kachna pekla. Kachnu nakrájejte a podávejte s připravenými noky a salátem podle chuti. Aby se vám kůže kachny nepřipálila, pokryjte ji po hodině a půl pečení alobalem.

Servírování: Slice the duck and serve with prepared Zagorje noodles and salad to your liking.

Rada: In order not to burn duck’s skin, after 1,5 hour of roasting, cover the duck with aluminum foil.