Hustá květáková polévka
- Recept od coolinarika.com -Polévka s francouzským “štychem” spojila květák a pórek jako úvod k večeři, která by mohla být zakončena – can-canem! Nebo aspoň několika romantickými francouzskými slovíčky?
Příprava
Květák, mrkev a pórek nakrájejte na větší kusy a dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte 15 minut a před koncem přidejte nakrájenou petrželku. Zeleninu sceďte a ještě teplou rozmixujte v elektrickém mixéru, postupně přidávejte trochu teplé vody, ve které se zelenina vařila. K rozmixované zelenině přidejte asi 700 ml vody, Podravka přísadu do jídel, muškátový oříšek, máslo a krátce povařte. Smetanu smíchejte se škrobovou moučkou, vmíchejte do polévky a krátce povařte.
Servírování: Polévku podávejte s kostičkami opečeného chleba.
Rada: Polévka bude ještě chutnější, když před podáváním přimícháte trochu citronové šťávy.