Treska se zeleninou
- Recept od coolinarika.com -Tato bílá ryba ze severních moří si už dávno našla místo také v kuchyni českých hospodyněk. Vyzkoušejte ji v kombinaci s různými druhy zeleniny, dochutit ji můžete bohatou chutí česneku nebo chilli papriček.
Příprava
Filé z tresky potřeme přísadou do jídel Podravka Natur a utřeným česnekem (2 stroužky). Filé pokapeme citronovou šťávou a osmažíme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Osmaženou rybu přesuneme z pánve na teplé místo. Na stejné pánvi osmažíme celer nakrájené na menší kousky, cherry rajčátka a dýně nakrájené na kostičky. Přidáme strouhanku, uvařenou zelenou fazoli, jednu lžíci přísady do jídel Podravka Natur, chilli, bílé víno a zbytek utřeného česneku. Zeleninu krátce povaříme, dle potřeby přidáme 50 ml vody. Na zeleninu položíme osmaženou rybu a pokapeme olivovým olejem. Plátky citrónu osmažíme na pánvi bez tuku a ozdobíme jimi filé. Pánev odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme 5 minut odstát.
Servírování: Rybu se zeleninou posypeme nasekanou petrželovou natí.
Rada: Jídlo můžete před podáváním posypat 30 g rozdrcených piniových oříšků (případně také drcenými loupanými mandlemi).