Bosenské pljeskavice (placky)
- Recept od coolinarika.com -Přidáním minerální vody do směsi na pljeskavice zlepšíme chuť a zamezíme nalepení masa na rošt. Pljeskavice jíme v chlebové placce s kajmakem, mladou cibulkou, pečenou zeleninou, Ajvarem, Pindžurem apod.

Příprava
Mleté maso vložte do hlubší mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, Podravka přísadu do jídel a sůl. Připravenou směs dobře promíchejte a vytvořte pljeskavice (placky). Připravené pljeskavice pokládejte na zahřátý, olejem namazaný gril nebo na pánev s olejem.
Servírování: Pečené pljeskavice podávejte v chlebové placce s kajmakem, Ajvarem a mladou cibulkou.
Rada: Z této směsi se mohou tvořit a připravit stejným způsobem také čevapčiči.