Zeleninové ragú

Jemná chuť ragú s pórkem a červenou fazolí je skvělou volbou pro každou příležitost. Opečená slaninka je jen chutnou tečkou k tomuto nenáročnému jídlu.

  • 30 min
Zeleninové ragú

Ingredience

  • 1 pórek (100 g)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce Podravka přísady Natur
  • 4 plátky slaniny
  • 8 cherry rajčat, pečených
  • 500 g fazolí červená ledvina Lagris, uvařených
  • 1 lžíce rajčatového protlaku Podravka
  • ½ lžičky nakrájeného rozmarýnu
  • 1 mrkev (80 g)
  • 1 balení krájených rajčat Podravka (400 g)

Příprava

  1. V pánvi zahřejte olivový olej, přidejte nakrájený pórek, strouhanou mrkev a rozmarýn. Duste na mírném ohni za občasného míchání dokud zelenina nezměkne.
  2. Přidejte rajský protlak a přiveďte k varu. Poté přidejte krájená rajčata a zalijte trochou vody.
  3. Znovu přiveďte k varu a vařte 10 minut a přilijte cca 800 ml vody. Nakonec přidejte uvařené červené fazole, lžíci Podravka Natur přísady a vařte dalších 5 minut. Poté stáhněte z plotny a nechte zvolna vychladnout.
  4. Z hrnce odeberte 2 šálky polévky a rozmixujte ponorným mixérem. Rozmixovanou polévku vraťte zpět do hrnce a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Slaninu nakrájejte na proužky či kostky a dozlatova opečte na pánvi.

Servírování: Hotové ragú servírujeme v miskách ozdobené opraženou slaninou a pečenými rajčaty.

Rada: Hustota polévky závisí na množství polévky, kterou rozmixujete.