Kuře s dušenými houbami

  • 15 min
Kuře s dušenými houbami

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 g hub
  • Černý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka tymiánu
  • 30 ml dezertního vína (prosecco)
  • Sůl
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 400 g kuřecích prsních řízků

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte na rozehřátý olej na pánvi. Smažte na vysoké teplotě za stálého míchání, dokud nezíská zlatohnědou barvu.
  2. Přidejte nakrájené houby a vše společně opékejte dalších 5 minut.
  3. Suroviny posypte nahrubo mletým černým pepřem, přidejte prolisovaný česnek, tymián, dezertní víno a lehce osolte.

Servírování: Když je pokrm hotový, zakápněte jej tekutým kořením Podravka Umami.

Rada: Pokrm podávejte s přílohou dle vlastního výběru nebo jen se salátem.