Bramborová pánev se smetanou a cibulí
- Recept od coolinarika.com -Brambory pečené v troubě s přelivem z tvarohu a smetany naplní vaši kuchyň lahodnou vůní a potěší vaše chuťové buňky dokonalou kombinací svěžího a křupavého pokrmu.
Příprava
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kroužky. Nakrájenou zeleninu posypeme kořenící směsí Podravka Natur na pečené brambory a promícháme. Brambory a cibuli vložíme do kastrolu nebo zapékací misky vymazané olejem, přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut. Tvaroh smícháme se smetanou a přidáme špetku soli podle chuti. Po 25 minutách vytáhneme brambory z trouby. Nahoru rozetřete lžíci tvarohu a smetany. Vložíme zpět do trouby a pečeme odkryté dalších 15 minut. Pokrm podáváme teplý, s míchaným salátem ochuceným dýňovým olejem a citrónovou šťávou.
Servírování: Serve warm with a tossed green salad dressed with pumpkin seed oil and lemon juice.
Rada: Tyto brambory s tvarohem chutnají mnohem lépe, pokud je neservírujete přímo z trouby. Pro dosažení maximální chuti je nechejte asi deset minut odpočinout. Pokud pro vás není jídlo bez kusu masa kompletní, můžete k bramborám přidat asi 50 až 100 gramů lehce smažené pancetty nebo plátky slaniny, nakrájený salám chorizo nebo šunku.