Sekaná

  • 60 min
Sekaná

Ingredience

  • Mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • Špetka tymiánu
  • Sůl
  • 1 lžička tekutého koření Podravka Umami
  • 2 lžičky oleje
  • 800 g míchaného mletého masa

Příprava

  1. K mletému masu přidejte pepř, vejce, strouhanku, petržel, tymián, osolte a dochuťte tekutým kořením Podravka Umami. Vše dobře promíchejte a naolejovanýma rukama vytvarujte bochník.
  2. Položte ho na pečicí papír. Vložte do pekáče a pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, poté dalších 30 minut na 180 °C.
  3. Sekanou sejměte z papíru, potřete olejem a pečte dalších 10 minut, dokud nezíská pěknou barvu.
  4. Upečenou sekanou nechte trochu zchladnout a poté nakrájejte na plátky. Podávejte s přílohou dle vlastního výběru, s hranolky nebo dušenou či restovanou zeleninou.

Servírování: Před podáváním můžete plátky sekané pokapat tekutým kořením Podravka Umami, budou velmi chutné.

Rada: Sekanou můžete podávat i studenou.